fiskerifaglig opplæringskontor, PB 16, 4161 Finnøy

Sjømathandler

Sjømathandleren må være kundevennlig og kunne gi middagsråd for travle mennesker. Det er også viktig å ha ha kunnskap om tradisjoner og trender innen mat.

sjømat eva lite

Sjømathandleren jobber i ferskvaredisker i matvarebutikker eller i en fiskebutikk. Det er et yrke hvor man kan være kreativ og lage spennende ferdigretter for salg. Sjømathandleren klargjør fisk og skalldyr, og det å legge en fiskedisk kan nærmest betraktes som et håndverk. En god sjømathandler kjenner til sesongvariasjonene for fisk, slik som makrell om høsten, og reker om vår og sommer. Hun skal også kunne kvalitetsvurdering av ulike fiskeslag, samt behandling av råstoff. Det er et spennende og variert yrke. Det er få med denne spesialkompetansen, og med fagbrev innen sjømat vil man være attraktiv på arbeidsmarkedet.

Les mer

Utdanningsløp