fiskerifaglig opplæringskontor, PB 16, 4161 Finnøy

November 2013

November

Rognkjeks

Denne måneden har vi vært på besøk hos Hjelmeland, Bømlo og Vikedal ungdomsskole. Her ble det vist frem en enkel presentasjon av mulighetene som finnes innenfor havbruksnæringen.

Vi har også truffet 8 og 9 klasse fra Nedstrand. Disse fikk være med på landanlegget til Ryfylke Rensefisk for å kikke på rognkjeksen. Her var det mye spennede å se, til å med de som ikke likte fisk måtte inrømme at rognkjeksen er en fasinerende art.

Denne dagen fikk de se både nyklekket yngel og stor fisk som var på veg ut til anlegg for å "jobbe". Rognkjeksen leveres nemmlig ut til sjøanlegg med laks der den brukes for å redusere problemer med lus. (bilde av leveringsklar fisk)

 

I tillegg til skolebesøk har vi også rukket å være med på to yrkesmesser. Vi har vært i Stavanger Forum og på "vil bli 13" i Mandal.

Yrkesmesse Mandal

Vi samarbeidet med Rygjabø Vgs på begge messene og responsen så langt har vært bra. I Stavanger var interressen stor for et besøk ut til Rygjabø, men også messa i Mandal gav oss noen nye navn på interresse listene vår!

Både lærlinger og elever fra Rygjabø har vært tilstede på messene, de har gjort en flott jobb med å promotere næringen.